perjantai 2. syyskuuta 2011

"Every visitor is a blessing!"

Syyskuu on pyörähtänyt käyntiin ja täällä ilma sen kun lämpenee. Tähän asti mittari on näyttänyt n. +22 astetta, taivas on ollut pilvinen ja pieniä sadekuuroja on ajoittain tullut. Paikallisten mukaan sää on ollut erittäin kylmä ja moni on pukeutunut villapaitaan ja pitkiin housuihin. Tämä suomalaiskaksikko sen sijaan luottaa mekkoihin ja sandaaleihin. +22 lämmittää tarpeeksi kylmään tottunutta suomalaisihoa! Tänään aurinko porotti jo täydeltä terältä ja tästä eteenpäin sään pitäisi lämmetä joulukuuhun mennessä hurjiin hellelukemiin.

Viimeiset pari päivää me ollaan vietetty erittäin rennosti. Keskiviikkona täällä oli kansallinen vapaapäivä muslimien paaston loppumisen vuoksi. Kristityt haluavat kunnioittaa muslimien juhlapyhiä, niin kuin muslimitkin kristittyjen juhlia, kuten joulua. Keskiviikkona kampuksella oli erittäin hiljaista ja meidän päivä kului kirjoja lueskellessa ja ulkona käyskennellessä. Torstai meni myös lepäillessä. Siirillä alkoi nimittäin keskiviikkoyönä se kauhulla odotettu kaamea vatsatauti ja seuraava päivä meni siitä toipuessa. Onneksi meillä on mukana hyvät lääkkeet Suomesta ja antibiootti alkoi tehota nopeasti. Minä lueskelin päivän auringonpaisteessa ja otin rennosti.

Viikonloppusuunnitelmissa on ensimmäinen käynti Nairobin keskustassa opiskelukaverimme Moseksen opastamana. Pääsemme mahdollisesti osallistumaan myös kenialaisiin häihin, joissa Moses johtaa siellä esiintyvää kuoroa. Sitäpä jäämme odottamaan innolla!

Tässä hieman kuvia yliopiston ympäristöstä (klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana):
1.USAMBARA HOSTEL on naisten asuntola, jossa meillä on oma kahden hengen huone. Usambarassa on 12 huonetta, joissa useimmissa asuu 3-4 naista. Vessat ja suihkutilat ovat yhteiset. Me ollaan hankittu huoneeseen tärkeitä tarpeellisia tavaroita, kuten pesuvateja, pesuaineita, muutamia astioita ja vedenkeitin lämmintä vettä varten. Usambaran naiset ovat olleet meille ihania ja ystävällisiä. Ollaan jouduttu kyselemään kaikenlaista, koska täällä on niin erilainen tapa elää arkea. Toissailtana vesi oli poikki monta tuntia ja olimme aivan hämillämme, koska emme päässeet iltapesulle. Muutama ihana nainen huomasi meidän hämmennyksen ja tarjoutui hakemaan meille vettä läheisestä vesitankista. Tuntuu, että täällä kaikki auttavat toisiaan. Kiitokseksi veimme heille suomalaista lakritsia.

2.3.ja 4. KM MARKET on Kenyatta Universityn vieressä sijaitseva tori, jonne voi päiväsaikaan mennä turvallisesti ostoksille. Myynnissä on kaikenlaista tavaraa ja ruokaa. Hedelmiä ja kasviksia olemme käyneet ostamassa jo monta kertaa vakiomyyjältämme, jota kutsumme fruitmamaksi. Hedelmät ovat naurettavan halpoja Suomen hintoihin tottuneelle. Hedelmät täytyy kuitenkin huolellisesti desinfioida ja puhdistaa ennen syömistä. KM torilla kaikki ovat ystävällisiä ja palvelualttiita, koska olemme heille potentiaalisia asiakkaita. Eräs korumyyjä sanoikin meille viisaasti näin: ”Ooh visitors! You know what girls? Every visitor is a blessing!”. Täällä on myös paljon länsimaisille tuttuja supermarketteja, joista saa lähes kaikkea mitä vain voi kuvitella tarvitsevansa. Km marketilla shoppailu on kuitenkin supermarketteihin tottuneelle jotenkin kiehtovampaa :)

5. PÄIVITTÄINEN RUOKAVALIO on muodostunut meille aika yksinkertaiseksi. Aamupalaksi syömme huoneessa leipää avokadon kera ja hedelmiä tai nappaamme jostain kioskista meatpieta (lihapasteija) ja kahvia. Lounaalla käymme ”Messissä” eli opiskelijoiden ruokalassa, jossa on päivittäin tarjolla ugalia(maissipuuro), lihaa, Ndengua(hernekastiketta), papuja ja chapatia(letun tapaista). Ruoka messissä maksaa vaivaiset 20 centtiä, mutta maku onkin sen mukainen. Täytyy kyllä myöntää, että lounashetket messissä eivät ole muodostuneet mun lempihetkiksi, sillä ruoka ei ole kovinkaan herkullista. Yritän kuitenkin parhaani mukaan syödä sitä, enkä kyllä valita. Maha tulee täyteen ja se on tärkeintä. Iltapäivällä saatamme hakea student centerin kioskista 1/8 kanaa ja nauttia sen hedelmien ja kasviksien kera.




1 kommentti: