torstai 15. syyskuuta 2011

Orutu ja Ohangla Drums

Viikko on vierähtänyt taas nopeasti! Viikonloppu oli mitä ihanin. Lauantaina kävimme Nairobissa mahtavassa konsertissa kuoron kanssa. Konsertti oli järjestetty yhdessä brittiläisten huippumuusikoiden ja paikallisten muusikoiden kanssa. Soittajat olivat taitavia ja osa huippuvirtuooseja. Lauantaina pääsimme vierailemaan Nairobissa neljä vuotta asuneen suomalaisperheen luona. Kahden viikon kampuselämän jälkeen pehmeä sänky, muhkea peitto, lämmin vesi ja aamukahvi tuntuivat luksukselta. Olimme kuin paratiisissa. Olemme niin kiitollisia Rönkön perheelle, että sanat eivät riitä kuvaamaan. Täällä oppii arvostamaan uudella tavalla asioita, jotka kotona Suomessa ovat niin arkipäiväisiä.

 Koulu ei ole vieläkään varsinaisesti alkanut, mutta olemme hoitaneet paljon kouluun liittyviä asioita. Täällä perusasioiden hoitamiseen voi mennä monta päivää, kun yksi paperi kiertää toimistosta toimistoon allekirjoitettavaksi ja aina puuttuu jostain joku merkintä tai allekirjoitus.  Olemme kuitenkin olleet kärsivällisiä ja alkaneet jo tottua tähän elämänmenoon. Eilen saimme vihdoin valita ja tietää kurssit, joita aiomme täällä suorittaa ja odotamme innolla ja mielenkiinnolla kurssien alkamista. Kursseja on yhteensä viisi ja ovat seuraavanlaisia: Johdatus kenialaiseen lauluun ja tanssiin, kenialaisen musiikin historia, instrumentaalinen ja vokaalinen ohjaus, uskonnollinen ja traditionaalinen musiikki ja afrikkalaisen musiikin teoria. Teemme myös tutkinnot kahdesta kenialaisesta omavalintaisesta instrumentista. Minun valintani ovat viulun tapainen jousella soitettava Orutu ja Ohangala Drums, joka on tikuilla soitettava kuuden rummun setti. Lisäksi saamme opetusta Marimban ja Djemben soitossa. Lähes kaikkiin kursseihin kuuluu käytännöllinen puoli, joka sisältää laulua ja tanssia. Kaiken tämän lisäksi laulamme aiemmin kertomassani Kenyatta University kuorossa, joka harjoittelee kolme kertaa viikossa. Uskon, että meillä ei tule ainakaan tekeminen loppumaan kesken! Tänään kävimme rumpuopettajamme kanssa paikallisen rummuntekijän luona, joka valmistaa meille ikiomat djembe- rummut. Saimme itse valita värin, koristelut ja rumpuihin tulee myös nimi kaiverrukset. En malta odottaa, että pääsen rummuttelemaan ikiomaa djempeä!!

Olen viihtynyt täällä todella hyvin, mutta välillä iskee kova koti-ikävä. Kun on päivät ympäriinsä sosialisoinut puolituttujen kanssa englanniksi ja keskittynyt uusiin asioihin, illalla meinaa iskeä kaipuu kotiin. Kaipuu sinne missä kaikki on normaalia ja rakkaat ihmiset ympärillä. Onneksi olemme täällä Siirin kanssa kahdestaan ja voimme jakaa tuntemuksia ja ajatuksia. Toiselle puhuminen helpottaa hurjasti ja hetken kuluttua onkin jo parempi mieli. Yhdessä jaamme täällä ilot ja surut, kyyneleet ja nauruhepulikohtaukset J

 Alla on kuvia Nairobi National Parkista eli Kansallispuistosta, jossa kävimme perjantaina ihastelemassa eläimiä.








Kwaheri! (Näkemiin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti