torstai 8. joulukuuta 2011

Kwaheri Kenyatta University!!

Viimeiset viikot yliopistolla menivät nopeasti. Oikeastaan suurin osa ajasta meni kaikenmoiseen järjestelyyn ja aikataulujen setvimiseen. Ensinnäkin tenttiaikataulut eivät sopineet meille, koska ne oli ajoitettu sellaisiin aikoihin, että olemme jo Suomessa. Niitä meidän piti sitten itse järjestää ja kaikkeen tietenkin tarvitaan kymmenen allekirjoitusta ja lupa ylemmältä taholta ja sitten aika voidaan ehkä mahdollisesti muuttaa. Opettajien lakon jälkeen opetus ei oikeastaan koskaan palannut normaaliksi ja tunnit pidettiin milloin mihinkin aikaan tai sitten niitä ei ollut. Täytyy kyllä myöntää, että meillä oli aikamoisia turhautumisen hetkiä, kun yritettiin selvittää milloin meidän pitää olla missäkin. Ja sitten kun oltiin jossain sovittuun aikaan niin mitään ei ollutkaan!! Huhhuh sanon minä. Aikataulut saatiin kuitenkin monien mutkien kautta järjestettyä ja suoritimme lähes kaikki tarvittavat tentit. Muutama jäi vielä Suomessa online tentteinä tehtäväksi. Tentit olivat meidän mielestä aika helppoja. Olimme kuunnelleet tarkkaan tunneilla, niin suoriuduimme tenteistä mielestämme aika hyvin. Parasta olivat "practical exams" eli soitto- ja tanssitentit. Raadissa oli kolme miestä, jotka sitten arvioivat kuinka hyvin olkapäät sheikkaa . Ja meillähän sheikkasi hyvin :) Olimme ylpeitä itsestämme tenttien jälkeen, sillä kehityimme ja opimme syksyn aikana hurjan paljon!

Perjantaina sanoimme hyvästit yliopistolle ja ystäville. Kaverit järjesti meille ihanat läksiäiset läheisessä opiskelijakuppilassa ja olimme onnellisia, kun paikalle saapui n.20 ihmistä sanomaan meille hyvästit. Vaikka on ihana päästä pian omaan kotiin ja turvalliseen Suomeen, niin haikein mielin jätimme kampuksen ja kaikessa karuudessaan rakkaaksi tulleen hostellihuoneen.Tieto siitä, että suurinta osaa syksyn aikana ystäviksi tulleista ihmisistä emme tule koskaan enää näkemään, sai kyyneleet silmiin.

Nyt ollaan Junnun kanssa reissaamassa rannikolla ja on muuten kuuma! Huomenna suuntana Tansania ja sansibar. Kirjoittelen vielä muutaman postauksen reissusta ja loppufiiliksistä :)


Tanssitentin odottelua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti